arkadaşlar. son tecrübelerimi paylaşayım. modemi; modemle birlikte verilen usb kablosu ile verici çihaz yönüne doğru uç noktası gelecek şekilde sabitledim. 275 kbps yi aşan bir hıza kavuştu. ilk önce direk bilgisayara takıyordum modemi 20 lerde idi kablo kullanımı 60 lara çıkarmıştı. yön tayini çok daha etkili oldu.
Turkcell VINN 3G Modem Sorunu!! Yardım lütfen :(
#253 lifeanreb
Gönderim tarihi 08 July 2010 - 00:04
vınn aldığımıza pişman olduk eşimle keşke almasaydık böyle bi hataya düşmeseydik.10 dk da bir sinyal gidiyo ilk ay 19 tl miş sakın inanmayın bize 100 gelcekmiş uyarı mesajı geldi ve sadece internette gezinmekle turksel kazıklıyo herkesi .internette okudum benim gibi pişman olanlar çok kapatsak bile vıını her ay 19 tl ödemek zorundayız.devlet bizim gibi enayileri bulmuş kazanıyo yaşıyoo.neyse ben fazla derinlee inmeyeyim ağzımı açmayayım ama hiç kimseye vıın önermiyorum benden söylemesi daha anlatacak çok şey var ama başka yorumları okuyun anlayın by.
#254 Göktuğ
Gönderim tarihi 10 July 2010 - 02:01
lanet olsun bu vınn a 2g ile cekiyor hiç cekmese daha iyi allah belasını versin.. almayın arkadaşlar. ttnetten başım yandı vınn daha beter cıktı...
#255 enes
Gönderim tarihi 13 July 2010 - 11:40
BENIM WINN IMA SADECE 20 BOLUM DIZI IZLEDIĞIM ICIN 256 TL PARA GELDI BOLE SEYMI OLUR BENIM BAĞLANTIDAN ŞIKAYETIM YOK COK IYI CEKIO AMA PARASI COK FAZLA GELDI ARKADAŞLAR VINN INIZDA YESIL ISIK YANIOSA CEKMEZ MAVİ İLE SARI ARASI BI RENK YANMASI LAZIM BEN BUTUN EWI DOLASTIM BULDUM :D
#256 DURSUN
Gönderim tarihi 13 July 2010 - 11:43
BENIM WINN A 256 T L PARA GELDI ANLAMADIM NASIL GELDIĞINI COK KAZIK BI INTERNET INTERNETI YAWAS OLAN ARKADAŞLAR ICIN SOLUYORUM YESIL YANARSA MODEM CEKMEZ MAVİ İLE YESİL ARASI BIRENK YAZARSA TTNETIN 3 KATI CEKIO BUNU DİKKATE ALMANIZ RİCA OLUR
#257 özgür
Gönderim tarihi 13 July 2010 - 12:05
Arkadaşlar benim sorunum virüsmüş.format çözüm oldu çok şükür.saatte 600 mb gupload yapıyordu.İstatistikler bölümünden takip etmeseydim milyarlarca fatura ödeyebilirdim.42 milyar fatura ödeyen var arkadaşlar dikkatli olun.İstatistikler bölümü bire bir doğru bana göre 2260.da kesin çözüm zaten kota bilgisi için.şükürler olsun sorunsuz vınn kullanmaya devam.Allah vınn.ı mı nazarlardan korusun diyorum başka birşey demiyorum.İzmir.de çeşme her yerde en hızlısından internet.arkadaşlar adam tunceli.de kırklareli babaeski.de vınn kullanmaktan bahsediyor.bu altyapı 3 büyük şehir.de daha yeni yeni oturmak üzere hatta oturdu bile denemez. Neyse.sizlerin de sorunsuz vınn kullanmanız dileğiyle...
#258 LİVERPOOL
Gönderim tarihi 17 July 2010 - 01:14
almak isteyen almasın herkesi oyuna getiriyolar FACEBOOK bir grub actık LANET OLSUN 3GB VİNN DİYE HERKES KATILSIN
#259 kral48
Gönderim tarihi 18 July 2010 - 19:41
ben 3g turcell vınn kullanıyorum hiç bir sorun yok. baz istasyonu ile ilgili sorun yok sa wınn da da sorun olmaz gibi düşünüyorum.Yalnız bir konuya değineyim. DNS ayarlarını yapıyorum kaydetmiyor.yasaklı sitelere giremiyorum.Bilen varsa yardım etsin. Teşekkürler, herkese kolay gelsin. mail adresim: artvinli_mugla_48@hotmail.com çözüm varsa bildirirseniz memnun olurum. saygılar.
#260 kanarya1907
Gönderim tarihi 19 July 2010 - 15:53
merhaba, araçlar seçeneklerden profil ayarlarında kullandınız profilin üzerinde düzenleye girip buradanda gelişmişe giriyoruz buradaki dns yi statik seçimine alıp yasaklı siteleri açtını bildiğiniz dns varsa buraya gireceksiniz ancak bugünlerdede malesef artık önceden kullandımız bir çok dns lerde giremez oldu 2g olarak bağlanan arkadaşlar, bu formda yazılmış ancak yinede ben tekrarlayayım, eğer size 2g yayını daha yakın ve güçlü ise 3g yayını bulundunuz yerde olmasına rağmen yinede 2g olarak bağlanıyorsunuz. bunu bulunduğum ataşehirde wodafone kullanan biri olarak denedim ve gerçekten böyle bunu engellemek için, türkcell usb vınn kullananlar araçlar seçenekler şebeke ayarlarında sadece wcdma olarak ayarlayıp kaydederlerse düzelecektir yanlız bunu yapmadan bağlantımızı kesmemiz gerekiyor. eğer usb değilde ethernet ve kablosuz özelliği ile bağlanan modemimiz varsa onunlada önce adres satırına 192.168.1.1 yazıp girelim standart olarak türkcelin şifresi admin bunu girelim gelişmişi tıklayalım çevirmeli bağlantıyı tıklayalım ppp ayarlarını tıklayalım burada bağlantı türünü geçici olarak elle olarak değiştirelim uygula diyelim ve devam düğmesi bir kaç saniye sonra geçerli olacaktır bekleyip onaylayalım sonrada bu seferde mobil ayarlarına girelim burada ağ bağlantısına girip yine buradada yanlızca wcdma olarak seçip onaylayalım sonra az önce yazdığım çevirmeli bağlantı türünü tekrar istendiğinde yada otomatik yapalım otomatik yapılması modem açıldında otomatik netin gelmesini sağlar ben bunu kullanıyorum istendiğinde seçeneği biraz problemli tavsiye etmem en ufak ethernet kablosu temassızlığında bağlantı sorunu oluyor. hiç bir zaman hiç bir şey için tahütname imzalanmaması taraftarıyım ben paramla türkcel modemlerini aldım ve wodafonede ise aboneliğim isteğe bağlı istedim zaman aboneliği durduruyorum istersemde farklı şebekeyi seçebilirim saygılarımla. erkan p.
#261 Burak
Gönderim tarihi 20 July 2010 - 07:54
Öncelikle S.A
Bende vınn gayet hızlı knight,silkroad türü oyunlar oynarken birden bağlantı kesiliyor ama onun dışında nadiren kesiliyor çözümü nedir.
#262 kral48
Gönderim tarihi 20 July 2010 - 21:16
kanarya 1907 açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum.saygılar sunuyorum.
#263 kanarya1907
Gönderim tarihi 20 July 2010 - 22:08
merhabalar, burak bey, sorununuzun oyunlarla ilgili olması enteresan doğrusu. bu konuyu isterseniz türkcell modemlerinin yetkili servisi olan teleservice ile görüşmenizi öneririm telefon numarası 0212 458 97 97 istanbul maltepe bağlar başı mahallesi atatürk caddesi çağla sokak site adresi teleservice.com.tr en azından bura ile görüşürseniz, belkide sizin yapabileceğiniz bu konuda bir şey olup olmadığını öğrenmiş olursunuz. türkcell'in alt yapısından kaynaklanıyor ise yapabileceğiniz bir şey olmaz örneğin. birde cihazınızın yazılımının güncel olup olmadığınıda kontrol edip güncel olanını kurmanız sorunu çözme ihtimali olabilir. dün ben teleservice'ye cihazımın ethernet girişinde teknik arıza oldundan gittim ve teslim ettim. o anda bir başka kullanıcının bağlantı sorunu ile ilgili görüşülüyordu. bu kullanıcıya, cihazınızın yazılımının güncel olup olmadığını kontrol ettik yazılımınız güncel dendi. bende bu duyumdan dolayı size bunu önermek istedim.
#264 ahmet
Gönderim tarihi 22 July 2010 - 17:51
arkadaşlar bnmde vınn normalde 7.2 mbs hız vardı şimdi başka bi yere geldim 238.6 kbs hız var metin 2 oynuyorum onu açmıyor bağlantı kesilmiyor ama açılmıyor bunun çözümü var mıdır bilen varsa yardımcı olursanız memnun olurum
#265 Krm
Gönderim tarihi 28 July 2010 - 22:53
Arkadaşlar Ben su anda vınn kullanıyorum abimle beraber 24 ay tahaduttulü hiç bir problem yok durup druruken kota yemesi Oto guncellemeler den olabilir Vindows 7 yada Wista Kullanıyorsanız Görev yoneticisinden işlemlere girip hepsini sonlandırın Explorer Haric sonra Mb yemez :D Bence Gayet guzel Hızlıda istediğimizi yapıorz Knıght da Felan Dc sorunuda yok :D
#266 sıkıntıdan patlayan :(
Gönderim tarihi 31 July 2010 - 23:23
bence varrrrrr accayip yavaş neden bilmiyorum ve hiçbişey oyunlar dahil bağlanılmıyo...................
#267 hakan
Gönderim tarihi 01 August 2010 - 00:50
usb kulanıyorsan uzatma kablosu ıle takınız ;) ceım alanı ıle alakalı problem yasıyorsundur genelde sorunların hepsı bundan kaynaklanıyor harıcı anten guclendırebılıyorsan ıse yarar :D
#268 volkan
Gönderim tarihi 06 August 2010 - 22:42
619 hatası vınn ayarlarındandır yeni profil oluşturup girmeyi denyin araçlar > seçenekler > profil yönetimi ve şebeke ayarlarını yeniden düzenlemeniz lazım ve vınn da yanan ışık yeşil ise edge ile bağlanıyorsunuz büyük ihtimal onuda 3g yapmanız gerek yani mavi yanması gerek bişey sormak isteyen olursa my_coolboy@hot. adresinden yardımcı olabilirim
#269 KIVANÇ
Gönderim tarihi 09 August 2010 - 09:04
1 AY ÖNCE VINN ALDIM ÇOK HIZLI VE KESİNTİSİZ İNTERNETE BAĞLANABİLİYORDUM AMA 1HAFTADAN BERİ İNTERNET ÇOK YAVAŞ VE VİDEOLAR ÇOK ÇOK YAVAŞ LÜTFEN YARDIM
#270 volkan
Gönderim tarihi 09 August 2010 - 17:41
internet geçmişini sil tümünü sil yani. tekrar dene olmasa geri dön
#271 metin
Gönderim tarihi 11 August 2010 - 16:04
Arkadaslar hepinizin bilidği gibi türkcell 24 aylık sozleşme imzaladığınızda size modeminizi ücretsiz veriyor bizde bole aldık keske almasaydık benim bulunduğum yerde türkcell edge cekiyor indirme hızım şaka gibi ama saniyede 30 kb geçmiyor sozde 400-500 kb atıyormus saniyede ve heryerde cekiyormus dayımın 3g vodofone modemin var ve benim bilgisayarıma taktığımda WCDMA bağlanıyor ve gayet iyi 250-400 kb indirme hızı var saniyede ve bilin bakalım ben nerde oturuyorum istanbul anadolu yakası istanbulda bu kadar yavassa baska illerde nasıl bağlanır bilmem ama benden tavsiye evinize internet bağlatmadan önce adsl olsa bile arastırın derim
#272 mustafa
Gönderim tarihi 11 August 2010 - 20:32
7.2 mbps bağlantısı gosteriyo ama google a bile nekadarda giriyo şaka gibi 24 aylık sözleşmeyi bu şekilde düşününce çıldırmamak elde değil...
#273 Bilal
Gönderim tarihi 12 August 2010 - 19:23
ben 6. katta oturuyorum 3g vınn ı aldığım yerde 3G internet kapsama alanıdasınız dedi ama2 aydan beri bir kere bile 3G ye bağlandığımı görmedim 24 aylık sözleşmeyi bu şekilde düşününce bende çıldırıyorum.reklamlarda avrupadanın 2 katıyız diye tanıtıyolar bu kadarda kazık olmaz ve bu kadar yavaş interneti ilk defa görüyorum.
#274 KIVANÇ
Gönderim tarihi 13 August 2010 - 10:29
internet hızlandı ama videolar hala daha yavaş internet geçmişini silmek hızlandırdı videolar çok yavaş yardım
#275 mustafa
Gönderim tarihi 13 August 2010 - 18:43
arkadaşlar herkesin yazmış olduğu şikayetleri sitemli bişekilde okuduktan sonra,uzatma kablosunun ucuna bağladığım modemi camın önune koydum edge ile bağlanırken camın onunden 3g ile hızlı bağlanıyorum.
Yardım