harici hard diskim usb yi taktığımda lambası yanıyor ama okumuyor sata hard disk 2.0'' kutudan çıkartıp direk sata kablosuyla kasaya bağladım yine çalışmadı içinde önemli bilgiler var nasıl kurtaracağımı bulamadım önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...
harici hard disk çalışmıyor
kurtbey40
Gönderim tarihi 12 April 2010 - 20:06
kurtbey40
SeVeRaL
Gönderim tarihi 14 April 2010 - 13:54
SeVeRaL
Öncelikle,
Harici disk'in marka - modelini, içindeki diskin marka - modelini yazmanız iyi olur.
Buna ek olarak; diski dışardan sata bağlantıları ile taktığınızda hdd'nin motoru çalışıyor mu? Yani ses duyuyor musunuz motordan?
makro
Gönderim tarihi 18 April 2010 - 04:26
makro
Bendede malesef aynı mevzudan magdurum yaklaşık 5 gun once farklı bir bilgisayara hdd taktıktan sonra sanırım voltaj akımıdan dolayı hdd hiç bir şekilde çalışmıyor seste gelmiyor farklı bilgisaylardada denedim sonuç değişmiyor ne yapabilirm acaba ,modeli micro box 2.5 toshiba 320 gb kapasiteli. usb taktıgımda ışık var ama hiç bir çalışma yok:(
cngz
Gönderim tarihi 14 April 2010 - 20:54
cngz
hdd de ses geliyormu acaba ışık faln yanıyormu üstünde eğer açılmıo bilgsayarıma vss yere gir adres şubuğuna harici hdd nin başında harfi yaz örn(F:) gibi bu şekilde girmesi lazım ama iilk önce güçün gelip gelmediğine bak
Executor
Gönderim tarihi 15 April 2010 - 11:57
Executor
kurtbey40
Gönderim tarihi 20 April 2010 - 19:39
kurtbey40
öncelikle yorumlar için teşekkürler hdd mpdeli samsung hm160hı direk kasaya bağladğımda sata kablosuyla motoru çalışıyor ama hiç görmüyor biostada görmüyor herhalde güme gitti zaten garantiside bitti halen çözüm yolları arıyorum öneriler için teşekkürler.
eco
Gönderim tarihi 18 April 2010 - 13:50
eco
hakan
Gönderim tarihi 19 April 2010 - 02:42
hakan
Usb 2.0 olması için harici bir ara kartı var. Bu kart bozulabilir ama genelde besleme devreleri bozuluyor. Hdd normal olarak sata ve güç beslemesini taktıktan sonra, anakartınızın biosunda görünüyorsa veri kurtarma yazılımları ile hdd içeriğinden bilgi alabilirsin.
hasan
Gönderim tarihi 17 October 2010 - 12:18
hasan
benim toshiba 500 gb hard diskim var kutusu bozuldu yerine stormax diye bir kutu aldım hard disk çalısıyor ama bilgisayarım gormuyor nasıl bir cozum yolu denemeliyim bilgileriniz iççin tesekkurler simdiden iletişim için ak_boz@hotmail.com

Giriş Yap
Kayıt Olun

En üste git