Onborad ekran kartı olan bir sisteme yeni bir ekran kartı takmak istiyoruz bunun için biostan bir ayar yapmamıza gerek var mı? Teşekkürler
Onboard Ekran Kartını Devre Dışı Bırakmak Nasıl?
Tek sayfa
Gönderim tarihi 28 November 2003 - 11:39
Bios ayarlarında bir yerden (hatırlamıyorum şu an)disable yapman gerekir. Yoksa windows onunda driveri kuracaktır.
Gönderim tarihi 28 November 2003 - 11:46
Bu anakarta göre değişir. Bazılarında jumper'la oluyor, bazılarında BIOS ayarlarıyla. Bazı anakartlar ise başka bir ekran kartını takınca direkt olarak yeni ekran kartından açıp diğerini iptal ediyor...
Yeni ekran kartını takıp BIOS'ta First Boot VGA gibi bir ifade olacaktı (Tam net hatırlamıyorum) onu AGP veya PCI (ekran kartını hangi slota taktıysan) seç.
Yeni ekran kartını takıp BIOS'ta First Boot VGA gibi bir ifade olacaktı (Tam net hatırlamıyorum) onu AGP veya PCI (ekran kartını hangi slota taktıysan) seç.
Gönderim tarihi 28 November 2003 - 12:46
Benim board (Gigabyte 8IG1000MK) otomatik ayarlıyor. AGP slotta bir kart varsa onu görüyor ve onboard vga otomatik olarak disable oluyor, AGP slot boş olduğunda ise onboard vga'yı görüyor. Özet olarak jumper ya da bios kurcalamaya gerek kalmıyor.
Gönderim tarihi 28 November 2003 - 13:00
Iki sekilde yapabilirsiniz. Bios`dan onboard VGA adaptor disabled yaparsiniz yada eger eski bir anakarta sahipseniz o zaman Jumper ile devre disi birakabilirsiniz. Jumber setings anakartinizin kitapinda mutlaka vardir.
Gönderim tarihi 28 November 2003 - 17:56
Genellikle Bios tan integratied perihals -kesin yazım hatası var- bir bölüm var yani ses ethernet gibi bileşenlerin denetlendiği kısım oradan on board vga yı şeçip "disable" yapman lazım yada anakartın kitabçığından jumper settins kısmına bakıp oradan bir jumperın konumunu değiştirmen gerek modele göre değişiyor ikisi de olabilir.
Gönderim tarihi 28 November 2003 - 20:55
Disable etmeniz sadece sistemin cihazı görmemesini sağlar. Yeni kartı takıp monitoru ona bağlarsanız makine algılar. Eğer disable etmesseniz bir şey* olmaz ancak en azından şu seçeneği değiştirirseniz daha hızlı seçecektir. VGA bilmem bir şey* yazıyordu. : Onboard, AGP, PCI gibi seçenekler var. Bios features setup da olması lazım..
Konuyu paylaş:
Tek sayfa
Yardım