ARKADAŞLAR BİLGİSAYARDA REGİSTRY KAYITLARI NE İŞE YARIYOR , BİLGİLENDİRİRMİSİNİZ. BİRDE REGİSTRY' Yİ TEMİZLEME PROGRAMLARI VAR. BU PROGRAMLARIN KULLANIM AMACI NEDİR VE BİR SAKINCASI VARMIDIR.
Bilgisayarda Registry Ne Işe Yarar
Tek sayfa
Gönderim tarihi 24 April 2007 - 23:23
Registry, bir sürü post-it yapıştırılmış bir masa veya monitör üzeri gibidir. Ve masada oturan kişi (windows) bütün işlerini bu post-it'lere bakarak yapar. 'Şu evrakı 3. çekmeceye koydum', 'şu dosya bir öncekiyle ilişkili', 'şunu şöyle olunca başlat', 'şöyle olursa şöyle yap', 'öyle olmuyorsa öbür türlü yap', 'öbür türlü olmuyorsa windowsu çökert kurtul'
Registry'yi temizleme programları da, işi bitmiş, artık işe yaramayan, zamanı geçmiş post-it'lerin yırtılıp atılmasıdır.
Bu mesaj Nihilix tarafından düzenlendi: 24 April 2007 - 23:25
Gönderim tarihi 25 April 2007 - 08:44
Bu sorunun net cevabını Microsoftun da bildiğinden tam emin değilim açıkcası. Çok karmaşık bir yapı olmakla birlikte; Wİndows'un ve kullanılan programları (program destekliyorsa) ayarlarının tutulduğu bir veritabanıdır. Ancak maalesef her isteyen dingonun ahırı misali kullanabildiği için windowsun zırt pırt çökmesine neden oluyor. Bir nevi windowsun yumuşak karnı diyebiliriz.
Registry temizlik programları windows için zararlı olduklarını düşündükleri kısımları silerek registrynin temizliğini yaptıklarını iddia ederler. Ama bazen windowsun çökmesine de sebep olabilirler. Kullanırken dikkatli olmak lazım.
Registry temizlik programları windows için zararlı olduklarını düşündükleri kısımları silerek registrynin temizliğini yaptıklarını iddia ederler. Ama bazen windowsun çökmesine de sebep olabilirler. Kullanırken dikkatli olmak lazım.
Gönderim tarihi 25 April 2007 - 16:44
BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER. PEKİ BU İŞİ YAPAN GÜVENİLİR PROGRAM İSMİ VEREBİLİRMİSİN..
TEŞEKKÜRLER.
TEŞEKKÜRLER.
Gönderim tarihi 25 April 2007 - 18:34
"Advanced WindowsCare V2 Personal" diye bir program kullanıyorum: http://www.iobit.com/
Ara sıra spyware taraması ve sistem onarma yapıyorum. Ne kadar güvenilir tam olarak bilmiyorum ama avast ve advanced windows care ile bilgisayardan oldukça memnunum...
Ara sıra spyware taraması ve sistem onarma yapıyorum. Ne kadar güvenilir tam olarak bilmiyorum ama avast ve advanced windows care ile bilgisayardan oldukça memnunum...
Bu mesaj qazzaq tarafından düzenlendi: 25 April 2007 - 18:42
Gönderim tarihi 19 October 2007 - 19:58
ben RegistryBooster diyorum neden diyorum
ashampoo win optimizer kullandım
tune up utitlites kullandım
ccleaner kullandım
registry celaner kullandım
en iyisi registrybooster kullanın farkı görün;)
ashampoo win optimizer kullandım
tune up utitlites kullandım
ccleaner kullandım
registry celaner kullandım
en iyisi registrybooster kullanın farkı görün;)
Konuyu paylaş:
Tek sayfa
Yardım