İçeriğe atla

Fotoğraf

Avea, Turkcell Ve Vodafon Kullananlar O N E M L İ D İ R

- - - - -

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
erosxman

erosxman
  • Üye
  • 523 Mesaj sayısı:
O N E M L İ D İ R !!!!!!!!!!!!!!!!

________________________________



Arkadaşlar, aşağıdaki yazı AVEA, TURKCELL ve VODAFON 'yi karalama kampanyası
değildir. Her ne kadar ilk okudunduğunda şüphe ile yaklaşılsa bile, olayı
deneyince gördüm.Sizde mutlaka iletebildiğiniz kadar herkese bu maili
forward edin.

AVEA, TURKCELL VE VODAFON KULLANANLAR

Telefonunuzdan hemen ##002# yi tuşlayın (Arayın, ekranınıza aktarma iptal
diye bir yazı gelecek) böylece yönlendirmeyi kaldırın. Yoksa size ulaşamayan
herkesten bir kontör düşecek...
Ve bunu AVEA, TURKCELL ve VODAFON kullanan
herkese gönderin. Göndermezseniz siz aradığınızda sizden de kontör düşecek.
Eğer aradığınız kişinin telefonu da telesekreter ayarli ise, dinlediğiniz 1
sn'lik 'aradığınız kişiye ulaşılamıyor' mesajı için bir normal arama
karşılığı ücretlendiriliyorsunuz !!!
İşin garip olan kismi bu değil aslında. Normal AVEA, TURKCELL ve VODAFON
hatlarında default (fabrika çıkışı) olarak ayarli bir telesekreter yokken,
herkeste bu telesekreter otomatik olarak ayarlı geliyor!!! Yani sizin hiçbir
şeyden haberiniz yokken, çaktırmadan sizden intikamını alıyor. Arkadaşınızı
aradığınız ve ulaşamadınız mı? Hemen 1.5kontor . İki dakika sonra yine mi
ulaşamadiniz bir 1,5 kontör daha... Ne uyanıkça degil mi? İşin daha da
kötüsü kimsenin böyle bir uygulamadan haberi yok, herkes diğer operatörlerde
olduğu gibi aranılan telesekreterin bedava olmasını bekliyor. Ne de olsa
paralı olan bir uygulama otomatik olarak ayarli gelmez yanılıyor muyum?
Bu olayı iptal ettirmek ise daha da bir trajik komik; AVEA, TURKCELL ve
VODAFON'yi arıyorsunuz, durumu anlatıyor ve 'uyanık' olduğunuzu
gösteriyorsunuz, onlar da size AVEA, TURKCELL ve VODAFON hatlı
telefonunuzdan ##002# 'yi aramanız durumunda tele sekreterin
kaldırılabileceğini anlatıyorlar. Bu mail'i gönderen arkadaşa teşekkürler

#2
Leviathan

Leviathan
  • Üye
  • 741 Mesaj sayısı:
http://turk.internet...p3?yaziid=19874

#3
Flying_Hero

Flying_Hero
  • Üye
  • 458 Mesaj sayısı:
Posta kutuma gelen bir mesajın başında "RE:*, FW:" gibi ibareler varsa, babamdan da gelse önemsiz kutusuna sallarım wink.gif

*Tabi daha önce o kişiye bir posta yollamamışsam

#4
emrah0426

emrah0426
  • Üye
  • 882 Mesaj sayısı:
ALINTI(Leviathan @ 10-01-2008, 14:02:39) Mesajı Gör


Leviathan cevabı vermiş. Daha geçen hafta yakın arkadaşlarımdan birisi bana bu maili yolladı. O sırada msn deydik ikimiz de. Ben de bu tip maillere sinir oluyorum. Hemen sordum ne bu mail diye? (Tabii ki sorguya çekiyorum. Sonra basacağım fırçayı.)
- orada yazıyor ya işte
- evet yazıyor da sen bunu bana niye yolladın?
- abi sen de yap işte gitmesin kontörlerin
- benim şu ana kadar hiç kontörüm gitmedi zaten bu yüzden
- ama ben oradaki söyleneni yaptım iptal yazısı geldi
- iptal yazısı neyin iptal yazısı?
- orada yazıyor ya telesekreterden kontör gitmesin diye iptal oluyor
- senin şimdiye kadar "aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor lütfen ..." denildiği zaman kaç kontörün gitti de?
- hmm hiç gitmedi
- okuduğun maili biraz mantıklı bir şekilde düşün ondan sonra bana yolla, bu tip mailler yollama bir daha bana
- tamam abi haklısın

Bu konuşmanın azıcık sansürlenmiş hali. biggrin.gif Düşünebiliyor musunuz. İnsanlarımız ne kadar saf. Ben onu yaptım gerçekten de iptal yazıyor diye millete yolluyorlar bu maili. Ne zaman akıllanacağız ki...

#5
KINAMAX

KINAMAX
  • Üye
  • 1412 Mesaj sayısı:
Arkadaşlar yukarıdaki yazan mail yazısı internette bolca dolaşıyordur ve doğrudur diyebilirim.

Ama ben Avea'da aynı durumu yaşadım.

4 adet öğretmen hattı almıştım. Hepsininde telesekreterleri açık gelmiş. Tabi ben bunu bilmiyordum. Avea'da telefon açılır açılmaz hemen ücretlendiriliyor. Yani sinyal sesinden sonra ücretlendirme başlamıyor, Sinyal sesinden önceki operatörün konuşmalarında da ücret yazıyor du.

Ay sonunda da 1'er 1'er kontör harcandığını telefonumda gördüm. Hepsini konrol ettim. Hepside operatörün telefonu açıp telesekretere yönlendirinceye kadar ki zaman aralığıydı.

Ben üstte yazan mesaj'dakileri birebir yaşayan biriyim. Avea'dan hat satın aldığınızda öncelikle yapmanız gereken arama aktarmayı ve telesekreteri iptal etmek olmalı.

ALINTI
Telefonunuzdan hemen ##002# yi tuşlayın (Arayın, ekranınıza aktarma iptal
diye bir yazı gelecek) böylece yönlendirmeyi kaldırın. Yoksa size ulaşamayan
herkesten bir kontör düşecek...

AVEA'da telesekreteri devreden çıkarma alıntıda ki gibi değil bizzat aşağıdakiler gibidir.

AVEA'DA Telesekreteri Devreye Sokma / Devreden Çıkarma İlgili link:http://www.avea.com....aj.telesekreter
1. Her durumda:
Devreye sokma * * 2 1 * 9 9 9 # Gönder
Devreden çıkarma # # 2 1 # Gönder
Durum kontrolü * # 2 1 # Gönder

2. Aranan numaranın meşgul olması durumunda:
Devreye sokma * * 6 7 * 9 9 9 # Gönder
Devreden çıkarma # # 6 7 # Gönder
Durum kontrolü * # 6 7 # Gönder

3. Aranan numaranın cevap vermemesi durumunda:
Devreye sokma * * 6 1 * 9 9 9 # Gönder
Devreden çıkarma # # 6 1 # Gönder
Durum kontrolü * # 6 1 # Gönder
Telesekretere yönlendirme süresi ayarı:
* * 6 1 * 9 9 9 * * Belirlenen Süre (saniye sayısı)
# Gönder

4. Aranan numaraya ulaşılamama durumunda:
Devreye sokma * * 6 2 * 9 9 9 # Gönder
Devreden çıkarma # # 6 2 # Gönder
Durum kontrolü * # 6 2 # Gönder

Bu mesaj Safranbolu tarafından düzenlendi: 12 January 2008 - 14:40


#6
ravendi63

ravendi63
  • Üye
  • 75 Mesaj sayısı:
Böyle birşey varmı bilmiyorum ama arkadaşımın başından geçen bir olayı anlatayım, arkadaşımın telefonuna nasıl olduysa bir gün mesaj gelmemeye başladı ama o başkasına mesaj atabiliyordu. Sonra başka bir arkadaşa daha oldu o avea merkezi arayıp durumu anlattı ordaki çalışan ##002#'yi arayın ve aktarma iptal yazısını görün sorun hallolacaktır dedi. Arkadaşım bunu yaptıktan sonra mesaj gelmeye başladı. Nasıl birşey anlamadım.

#7
kasa

kasa
  • Üye
  • 120 Mesaj sayısı:
birileri fatura kesilir
birileri de fatura kesilmez diyor

Bu mesaj kasa tarafından düzenlendi: 04 February 2008 - 20:06


#8
dursun.61

dursun.61
  • Üye
  • 138 Mesaj sayısı:
Böyle birşey doğru benim kuzenimede olmuş bi kaç kez.Arabayla giderken tünele girmeden önce bi arkadaşını aramış tünele girince doğal olarak telefon çekmediğinden hiç konusamadan telesekreter ona bişeyler demiş ve 1 kontörü gitmiş..

Kuzenim yaptı ama ben yapmadım eğer benimde başıma gelirse ozaman yaparım wink.gif

#9
biryabanci

biryabanci
  • Üye
  • 68 Mesaj sayısı:
ohh be sonunda...
bir sabah atelefonuma baktıgimda benimkinede ulasilamadi mi sekteret cikiyordu. ne oldugunu anlamadan da yiyor kontorleri canavar gibi.

#10
musketeer

musketeer
  • Üye
  • 641 Mesaj sayısı:
ALINTI(erosxman @ 10-01-2008, 11:11:46) Mesajı Gör
O N E M L İ D İ R !!!!!!!!!!!!!!!!

________________________________


Göndermezseniz siz aradığınızda sizden de kontör düşecek.


Benmi yanlış anladım. Burada e-mailden bahsediyor değil mi? Mail göndermessek kontör düşecek biggrin.gif biggrin.gif D biggrin.gif D biggrin.gif D biggrin.gif
D biggrin.gif . demek ki* mail adresimizle cep hattımız arasında bir bağlantı var.

#11
_Piranha_

_Piranha_
  • Üye
  • 143 Mesaj sayısı:
Ne yani arkadaşlar bu doğrumu yanlışmı, feykmi gerçekmi nedir anlatsanız.. Biriniz diyor; bu habire Int. ortamında dolaşan maillerden dikkate almayın diyor, birisi diyor evet aynen köntörler düşüyor yapınca sorun kalmadı diyor... AVEA için anlatmışsınız birde TURKCELL için yazsanız işin aslını...

#12
KINAMAX

KINAMAX
  • Üye
  • 1412 Mesaj sayısı:
İnternet ortamında bu durumu anlatan 10'larca mail dolaştığı doğrudur. Ama benim yukarıda anlattıklarımda doğrudur.
İnternet ortamında dolaşan birçok mail can sıkıcı olabiliyor. Birçok kişide okumadan silmeyi tercih ediyor benim yaptığım gibi.

Ama burada bazı durumlar doğru. bu başlıkta ki bir önceki mesajımı okursanız sevinirim. Bu durum herkesin başına gelmiş bir durumdur.